Home /
Tips: Je bent aangenomen

Tips: Je bent aangenomen

Je eerste dag bij een nieuwe baan

De eerste dag bij je nieuwe baan nadert. Het is heel normaal dat je benieuwd bent naar wat je te wachten staat en dat je zelfs een beetje nerveus bent. Met deze tips kom je de eerste dagen door.

Inlezen

Bekijk de website aandachtig zodat je de achtergrond van het bedrijf goed begrijpt, maar tegelijkertijd ook weet wat hun visie is. Lees ook de omschrijving van jouw baan nog eens goed door zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt.

Kleding

‘Dress to impress’ geldt zeker op de eerste dag. Trek iets aan waarin jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt, bijvoorbeeld kleding waar je geregeld complimenten over hebt gehad. Zorg dat je er professioneel en verzorgd uitziet en de dresscode van het bedrijf in acht neemt. Tijdens de sollicitatiegesprekken heb je waarschijnlijk al een idee gekregen van hoe iedereen gekleed gaat. Dit is een goede indicatie voor het soort kleding dat jij kunt aantrekken: formeel, ‘smart casual’ of informeel.

Open

Een glimlach op je gezicht geeft je een open indruk en maakt je benaderbaar. Zorg dat je lichaamstaal ook positief is, vooral naar je directe collega’s toe. Maak zo veel mogelijk oogcontact zodat je zelfverzekerd en vriendelijk overkomt.

Nieuwe collega’s

Begroet iedereen die je tegenkomt in het gebouw en stel je meteen voor. Je maakt goede sier door de namen van je collega’s te onthouden. De beste manier om dit te doen is door hun naam te herhalen wanneer je ze ontmoet: ‘Hallo Kees, ik ben Pieter.’ Complimentjes doen het altijd goed, evenals vragen hoe het met ze gaat en wat zij precies doen binnen het bedrijf.

Vragen

Het is normaal dat je niet alles weet, vooral tijdens je eerste dagen. Wees dus vooral niet bang om vragen te stellen aan zowel je collega’s als je meerdere. Op deze manier voorkom je onnodige fouten en oog je als iemand die zijn werk serieus neemt.

Goede start

Als je meteen op je eerste dag met goede gewoonten begint, heb je daar voor de lange termijn iets aan. Dat betekent 10 minuten voor het begin van de werkdag aankomen, maar ook je collegiaal opstellen. Dat betekent niet meedoen aan spelletjes en roddels. Neem tijdens je eerste weken alleen verlof als het echt nodig is, want je wilt graag laten zien dat je een harde werker bent. Vraag ook regelmatig om feedback van je leidinggevende zodat je weet wat hij waardeert en wat nog eventuele verbeterpunten zijn.


Kijk voor meer tips over een nieuwe baan naar:

 
 

Pagina's:

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300540
... of we bellen jou
of je mailt ons