Home /
Tips: Een goed cv

Tips: Een goed cv

Tips voor het schrijven van een goed cv

Jouw cv is het eerste contact dat wordt gelegd met jouw nieuwe werkgever. Voor de werkgever is dit de enige beschikbare informatie over jouw kennis en ervaring. Op basis van jouw cv wordt beoordeeld of jouw kennis en ervaring aansluit op de bij hen openstaande vacature. Het is dan ook belangrijk dat je met je cv een goede eerste indruk achterlaat.

Het schrijven van jouw cv

Je kunt jouw cv het beste aanpassen per vacature/werkgever. Iedereen baan is verschillend en dit geldt ook voor elke werkgever. Het is belangrijk dat jouw cv zich rechtstreeks richt tot de openstaande vacature met de daarin genoemde criteria. Het cv is idealiter interessant, maar moet boven alles duidelijk en concreet zijn. Door bijzinnen en oninteressante informatie weg te halen kun je veel nuttige informatie kwijt in slechts een paragraaf.

Jouw cv interessant maken

Uiteraard zijn er goede cv formats waarin de meeste basiscompetenties wel vermeld worden, maar om eruit te springen is het verstandig om jouw cv expliciet op de vacature te richten. Zo creëer je een zichtbare identiteit. Dit kun je gemakkelijk bewerkstelligen door de door jou behaalde resultaten te vermelden. Dit lijkt op het gewoonweg vermelden van jouw kennis/eigenschappen, maar hiermee toon je specifiek aan wat je hebt bereikt met die kennis/eigenschappen. Noem hierbij alleen zaken die relevant zijn voor de desbetreffende werkgever. De werkgever ziet graag waar jouw kwaliteiten passen in zijn of haar organisatie.

Hoe creëer je een zichtbare identiteit?

Begin met het nadenken over wat je allemaal hebt bereikt en hoe dit van waarde kan zijn voor de openstaande vacature. Vermeld duidelijk wat jouw rol in het proces is geweest en wat de concrete resultaten zijn geweest door jouw geleverde werk. Probeer ook concreet de uiteindelijke resultaten – zoals bijvoorbeeld de precieze kostenbesparing – van jouw werkzaamheden te vermelden.

Het idee van bovenstaande is om jouw cv interessant te maken voor de werkgever. Hierdoor ziet hij/zij in duidelijke indicaties wat jij hebt gedaan, hoe jij dit hebt gedaan en wat dus jouw meerwaarde is. Vergelijk bovenstaande ook met het enkel benoemen van jouw functie. Zonder jouw cv te veranderen in een kleurplaat is het wel verstandig om posities en werkzaamheden te accentueren. Vermeld duidelijk de positie (dikgedrukt) en vermeld de inhoud van jouw rol eventueel met een andere lichte achtergrondkleur. Hierdoor is in één oogopslag duidelijk wie jij bent en kun jij snel op de voor jou belangrijke punten gescreend worden.

Wat je niet mag vermelden

Zet nooit valse of misleidende informatie op jouw cv. Dit is niet legaal, zelfvernietigend en gewoon enorm onverstandig. Het is nimmer een meerwaarde wanneer je op zoek bent naar een nieuwe werkomgeving. Zorg ervoor dat je te allen tijde een betrouwbaar persoon blijft tegenover de mensen in jouw werkomgeving. De waarheid komt altijd boven dus houd het eerlijk.

Veel succes!

Kijk voor meer tips over cv's naar:

 

 
 

Pagina's:

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300540
... of we bellen jou
of je mailt ons