Home /
Tips: Arbeidsvoorwaardengesprek

Tips: Arbeidsvoorwaardengesprek

Het aanbiedingsgesprek: je salaris

Bij een nieuwe baan is het natuurlijk fijn als je financieel ook een stapje omhoog maakt. Recque helpt jou hierbij.

Het bod

Bedenk van tevoren wat jouw ideale en minimale salaris zou zijn. Als er een bod wordt gedaan door de werkgever is het niet perse nodig om te onderhandelen. Ga er dus niet op voorhand al vanuit dat het bod te laag zal zijn. Denk goed na of dit een acceptabel bod is. Onderhalen puur om het onderhandelen laat je juist onprofessioneel overkomen. Bij het bepalen van jouw salaris kijkt de werkgever naar jouw kwaliteiten. Heb jij alle kwaliteiten die nodig zijn voor het uitoefenen van deze baan of zelfs iets meer? Bovendien is jouw vorige salaris een belangrijke richtlijn. Werkgevers weten dat je niet graag inlevert en dat je idealiter zelfs iets meer gaat verdienen. Ook jouw trackrecords, opleidingsniveau en natuurlijk de salarissen van de collega’s spelen mee.

Voorbereiding

Ga niet onderhandelen voordat je weet dat jij de kandidaat bent die het bedrijf daadwerkelijk wil aannemen. Als er nog andere kandidaten in de running zijn is het geen goed idee om er al over te beginnen. Als jij de laatste kandidaat bent bepaal je jouw marktwaarde alvorens te beslissen of je wilt onderhandelen. Dit kan je onder meer doen door met anderen in de branche te praten. Jouw laatste salaris is ook een indicatie. Verwacht dus niet dat je ineens tientallen procenten op maandbasis omhoog gaat. Tijdens het gesprek word je niet emotioneel en blijf je kalm. Kom met feiten en voorbeelden van prestaties tot dusver. Je werkgever zal niet al je eisen inwilligen, dus bedenk wat voor jou de belangrijkste voorwaarden zijn.

Secundaire voorwaarden

Is er financieel geen ruimte bij het bedrijf wat betreft het salaris omdat het bijvoorbeeld een scheve verhouding ten opzichte van de andere werknemers zou veroorzaken? Of vind je zelf andere voorwaarden belangrijker? Dan kan het zinvol zijn om over secundaire voorwaarden te onderhandelen. Je kan hierbij denken aan pensioen, het ‘nieuwe’ werken, een auto, een ov-jaarkaart, reiskostenvergoeding, betaald overwerken, opleidingsbudget, kinderdagverblijf, bonussysteem, 13e maand, sportfaciliteiten, bedrijfslunch, ADV-dagen, vakantiedagen en ziektekostenvergoeding. Bovendien kan je ook onderhandelen om een contract voor onbepaalde tijd in de wacht te slepen in plaats van een (half)jaarcontract.

Andere tips

Een werkgever wil graag blije werknemers dus logischerwijs niet iemand die ontevreden is met zijn salaris. Aan de andere kant kan hij ook geen scheve verhoudingen creëren ten opzichte van huidige werknemers door jou meer te betalen. Het is goed om over je salaris te onderhandelen, maar drijf het niet op de spits!

 
 

Pagina's:

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300540
... of we bellen jou
of je mailt ons