Home /
Blog

Blog

Hier vind je nieuwsberichten en blogs over gebeurtenissen binnen 'recruitmentland'. Wil je zelf ook een nieuwsitem melden, stuur dan een bericht naar nieuws@recque.nl. Let wel; niet alle berichten worden op de site gemeld.

 
donderdag 26 september 2013


Via connecties op LinkedIn werd Recque geattendeerd op een zeer interessant artikel in Forbes Magazine. Het blad dat bekend staat om het opstellen van top10 lijsten heeft zich verdiept in het optimaliseren van een carrière. Niet alleen waar zij carrière op baseren, maar ook hoe stappen hierin te maken.

lees verder

 
donderdag 26 september 2013

Wederom een interessant stuk van Wilbert betreffende de recruitmentmarkt. In dit stuk refereert hij aan het (al dan niet) veranderen van de recruitmentmarkt.

Wie personeel zoekt, belt een arbeidsbemiddelaar. Bedrijven mogen dan steeds vaker verdeel en heers spelen, tegen bodemtarief werven of zelf hun talent opsporen, maar de behoefte aan recruitmentfirma's blijft. Dat zegt Robert Walters, ceo en aandeelhouder van de gelijknamige recruitmentfirma, in een interview met MT.nl. 'In ons vak zijn er nooit aardverschuivende veranderingen. Ook nu niet. Wij zijn een intermediair, een bemiddelaar tussen de vraag naar, en het aanbod aan arbeid. En dat zijn we nog steeds. Het spelletje is nog steeds hetzelfde als in de jaren tachtig.

lees verder

 
maandag 23 september 2013

Er zijn nog steeds werkgevers die moeite hebben hét talent te vinden. Met deze trucs haal je de beste werknemers in huis.

Hoewel het aantal werklozen in Nederland de 700.000 nadert, staan er nog altijd bijna 100.000 vacatures open. Wie een nieuwe R&D-afdeling, een groep mechatronica-engineers of bijvoorbeeld een eigen team ethische hackers wil samenstellen, moet nu vaak over de grens zijn vacatures uitzetten. Dat kan anders: Tijdens de eerste Europese Sourcing Summit deelden zo'n 100 cv-jagers hun effectiefste handigheidjes, trucs en hacks van bruikbare databanken. In twee dagen tijd lieten ze zien hoe zij schaars talent waar ook ter wereld opsporen. MT was erbij en maakte een overzicht van de beste tips.

lees verder

 
vrijdag 6 september 2013

WAAR KOMEN WE VANDAAN?

Recruitmentbureaus hebben sinds 2008 vooral moeten inleveren; minder personeel, fee's flink naar beneden, werkzaamheden meer gericht op acquisitie dan het leukere aan het eigen portfolio werken, veel last minute afzeggingen, minder kandidaten die de baan accepteren, etc. Via sites als recruitmentmatters.nl lees je zelfs dat er maandelijks rond de 20 bureaus kopje onder gaan.

De één vindt dat dit aan de bureaus zelf ligt, de ander wijdt het volledig aan de markt. Feit is dat er mindere jaren zijn geweest.

 


WAAR GAAN WE DAN NAARTOE?

Dit is natuurlijk niet zomaar te beantwoorden en al helemaal niet door een site die sinds 1 augustus 2013 bestaat. Wel krijgen wij positieve signalen door. Los van het enthousiasme van de partijen die wij spreken over het aannemen van nieuw personeel, kunnen zij ons ook een aantal positief klinkende feiten overhandigen; het aantal plaatsingen (per hoofd) gaat omhoog, het aantal klanten dat weer mensen (via bureaus) aanneemt stijgt, er zijn weer klanten die weer PSL's opstellen en er wordt weer een slag gemaakt van veel acquisitie naar veel recruitmentwerkzaamheden voor de (binnengehaalde) klanten. Ook is de sfeer op de vloer weer 'booming'. Nog geen volle zon, maar zeker de eerste goed zichtbare stralen die binnen komen.

Dit betekent bij geen van onze klanten dat er weer een 2006/2007 gevoel is ontstaan, maar wel dat er weer met veel meer vertrouwen wordt gekeken naar de komende periode.

Hieraan gekoppeld worden er weer interne vacatures uitgezet en zodoende naarstig gezocht naar recruiters. In Amsterdam zijn er veel bureaus die (trainee tot senior) recruiters aannemen en graag gesprekken aangaan geïnteresseerde bureaurecruiters.

lees verder

 
maandag 26 augustus 2013

De eerste maand van Recque.nl eindigt met rasse schreden. Hierbij een update over deze eerste maand, waar wij tegen aan zijn gelopen en wat de eerste resultaten zijn.

 

UPDATE

De eerste vacatures staan live, de eerste sollicitaties zijn geweest, de eerste afwijzingen zijn helaas al een feit en de eerste recruiters hebben we kunnen feliciteren met hun nieuwe baan via recque.nl. We hebben nog een lange weg te gaan, moeten nog een boel recruitmentpartijen, eindgebruikers en recruiters spreken, maar we hebben dan ook een proactief en enthousiast team klaarzitten om dit te gaan doen. Nu ruim 3 weken live.. op naar de volgende weken, maanden en jaren!

lees verder

 
woensdag 31 juli 2013

1 augustus 2013 is recque.nl live. Heel nieuw zijn we ook weer niet omdat recque.nl na de IT (www.bonque.nl) en Online Marketing (www.monque.nl) markt de derde markt zijn waar we de werkgever en werknemer bij elkaar laten komen binnen een marktspecialisatie; de recruitment en HR markt.

lees verder

 
 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300540
... of we bellen jou
of je mailt ons

Archive: